Terms of services

УСЛОВИ КОРИШЂЕЊА

1. Увод

Надамо се да Вам се допада да користите Izabrani Doktor апликацију за мобилне телефоне. Овај документ садржи важне информације које морате узети у обзир пре доношења важне одлуке. Услови који следе представљају уговор између Вас и “Sorsix International“ д.о.о. (у даљем тексту: “ми”, или “нас”), руковаоца Izabrani Doktor (“апликације”). Ови услови коришћења (“Услови коришћења”) одређују Ваше коришћење апликације, било као неформалан корисник или као регистровани корисник. КОРИСТЕЋИ АПЛИКАЦИЈУ И/ИЛИ ПРИЈАВЉУЈУЋИ СЕ КОД НАС, ПОТВРЂУЈЕТЕ ДА СЕ БЕЗУСЛОВНО СЛАЖЕТЕ СА ОВИМ УСЛОВИМА КОРИШЋЕЊА. Ово укључује и ваш пристанак на правилан начин управљања информацијама приказаним у нашим правилима о приватности која се садрже у напомени, као и да пристајете да све евентуалне спорове које имате са нама, или апликацијом водите пред надлежним органима Републике Србије. Молимо Вас да обратите пажњу да ми нудимо апликацију ’’такву каква јесте’’ и без гаранција. Уколико се пријављујете на налог или користите апликацију у име друге особе или ентитета, а да то нисте Ви, сматрамо да сте Ви представник који је овлашћен од стране те особе или ентитета да прихвати ове услове коришћења у име те особе или ентитета.

2. О апликацији

Све што ми нудимо у апликацији у овим условима коришћења спада под ’’Услуге’’. Део апликације је видљив без пријављивања, али да бисте активно учествовали или сачували Ваше информације, морате се пријавити као корисник и дозволити нам да пружимо услуге приказане у нашим правилима приватности. Ви потврђујете да иако део садржаја, текста, података, графика, слика, информација, сугестија, водича и других материјала (скупа ’’информације’’) који вам се могу пружити у апликацији (укључујући информације пружене као директан одговор на ваша питања и поруке) могу бити пружене од стране појединаца медицинске струке. Пружање таквих информација не ствара однос медицинско професионално лице/пацијент, и не конституише мишљење, медицински савет, дијагнозу или лечење било каквог одређеног стања, али је пружено да би Вам помогло при проналажењу одговарајуће медицинске неге код квалификованог лекара.

2.1. Ми не пружамо медицински савет

Информацију коју пронађете или добијете од “Sorsix International“ д.о.о., и њихових запослених, предузимача, партнера, спонзора, лица која издају огласе, издавача лиценци или других, путем апликације је само у намери обавештавања и планирања. Све информације везане за медицину долазе од независних здравствених радника и организација. ИНФОРМАЦИЈЕ ПРУЖЕНЕ ПУТЕМ АПЛИКАЦИЈЕ И БИЛО КОЈИХ ДРУГИХ ВРСТА КОМУНИКАЦИЈА ПРУЖЕНИХ ОД ИЛИ КРОЗ “Sorsix International“ д.о.о. НИЈЕ ПРЕДВИЂЕНА КАО ЗАМЕНА НИТИ ПА ЗАМЕЊУЈЕ СТРУЧНИ МЕДИЦИНСКИ САВЕТ, ДИЈАГНОЗУ ИЛИ ЛЕЧЕЊЕ. НЕМОЈТЕ ЗАНЕМАРИТИ, ИЗБЕГАВАТИ ИЛИ ОДЛАГАТИ ДОБИЈАЊЕ МЕДИЦИНСКОГ САВЕТА ОД КВАЛИФИКОВАНИХ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА ЗБОГ НЕЧЕГА ШТО СТЕ ПРОЧИТАЛИ ПУТЕМ АПЛИКАЦИЈЕ. НЕ КОРИСТИТЕ АПЛИКАЦИЈУ ЗА ХИТНЕ МЕДИЦИНСКЕ ПОТРЕБЕ. УКОЛИКО ИМАТЕ ХИТАН МЕДИЦИНСКИ СЛУЧАЈ ПОЗОВИТЕ 194. ВАША ПРИМЕНА ИНФОРМАЦИЈА ПРУЖЕНИХ ПУТЕМ АПЛИКАЦИЈЕ ЈЕ ИСКЉУЧИВО НА ВАШУ СОПСТВЕНУ ОДГОВОРНОСТ. СВЕ ШТО ЈЕ РЕЧЕНО ИЛИ ОБЈАВЉЕНО ПУТЕМ АПЛИКАЦИЈЕ ИЛИ ЈЕ ДОСТУПНО ПРЕКО БИЛО КАКВИХ УСЛУГА, НИЈЕ НАМЕЊЕНО И НЕ СМЕ БИТИ ПРИХВАЋЕНО КАО МЕДИЦИНСКА ПРАКСА ИЛИ ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ НЕГЕ. Не препоручујемо нити одобравамо никаква одређена тестирања, лекаре, зубаре, пружаоце здравствене неге, процедуре, мишљења, или било какве информације које се могу приказати у апликацији. Уколико се ослањате на било коју информацију пружену путем апликације, то радите искључиво на сопствену одговорност.

2.2. Не постоји однос Лекар Пацијент

НЕ СТВАРА СЕ ЛИЦЕНЦИРАН ОДНОС МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ/ПАЦИЈЕНТ КОРИСТЕЋИ ИНФОРМАЦИЈЕ ПРУЖЕНЕ ОД СТРАНЕ ИЛИ ПРИЛИКОМ КОРИШЋЕЊА БИЛО КОЈИХ СРЕДСТАВА КОМУНИКАЦИЈЕ ОД “Sorsix International“ д.о.о.. ОВО УКЉУЧУЈЕ (АЛИ НЕ ОГРАНИЧАВА) ПРОНАЛАЖЕЊЕ ПРУЖАОЦА ЗДРАВСТВЕНИХ УСЛУГА, ВЕЗА ПРЕМА ДРУГИМ СТРАНИЦАМА ИЛИ БИЛО КАКВУ ПОМОЋ КОЈУ МОЖЕМО ПРУЖИТИ ДА БИСМО ВАМ ПОМОГЛИ ДА ПРОНАЂЕТЕ ОДГОВАРАЈУЋЕГ ЛЕКАРА ИЛИ СПЕЦИЈАЛИСТУ БИЛО КОЈЕ ОБЛАСТИ. НЕ ДАЈЕМО ГАРАНЦИЈЕ, ИЗЈАВЕ ИЛИ ЈЕМСТВО, БИЛО ДА ЈЕ ИЗРАЖЕНО ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНО, УЗ ПОШТОВАЊЕ ПРЕМА ПРОФЕСИОНАЛНИМ КВАЛИФИКАЦИЈАМА, СТРУЦИ, КВАЛИТЕТУ РАДА ИЛИ ДРУГИМ ИНФОРМАЦИЈАМА ОВДЕ. ШТАВИШЕ, МИ НИ НА КОЈИ НАЧИН НЕ ПОДРЖАВАМО БИЛО КОЈУ ОСОБУ ОПИСАНУ ОВДЕ. НИ У КАКВОМ СЛУЧАЈУ НЕЋЕМО БИТИ ОДГОВОРНИ ВАМА НИТИ БИЛО КОМЕ ЗА БИЛО КАКВУ ВАШУ ДОНЕТУ ОДЛУКУ ИЛИ ПРЕДУЗЕТУ РАДЊУ ОСЛАЊАЈУЋИ СЕ НА ТАКВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ. Немамо контролу над Пружаоцима и не можемо да гарантујемо доступност истих у било које одређено време. Ми нећемо бити одговорни за отказане или другачије неодржане заказане прегледе или било какве повреде настале услед истих, као и за било какве повреде које су последица коришћења апликације или услуга уопште. Строго саветујемо да извршите сопствено истраживање пре бирања здравственог стручњака, потврдите телефонским позивима са одговарајућим лиценцираним лицима да бисте потврдили наведене акредитиве и образовање и даље потврдили информације о одређеном лекару, зубару или другом пружаоцу здравствене неге (’’Пружалац’’) тако што ћете потврдити са Пружаочевом службом, вашим тренутним Пружаоцем, медицинским удружењем сродним са пружаочевом специјалношћу и медицинским одбором Ваше државе.

2.3. Квалификованост

Морате бити старости од 18 или више година, односно, пунолетни да формирате обавезујући уговор у Вашем правном систему тј. да бисте се пријавили код нас или користили апликацију и услуге. Уколико сте између 13 и 18 година старости или дозвољене старости у Вашем правном систему, можете користити апликацију или услуге само уз присуство и надзор Ваших родитеља или старатеља који је сагласан са Условима коришћења. Уколико сте млађи од 13 година, не можете користити апликацију или услуге. Уколико сте родитељ или законски старатељ детета млађег од 18 година, можете користити Апликацију или Услуге у име свог малолетног детета. Коришћењем Апликације или Услуга у име малолетног детета, Ви представљате и гарантујете да сте родитељ или законски старатељ истог и да се све напомене ’’Ви’’ унутар Услова коришћења односе на то дете или ту другу особу за коју имате одобрење да приступите Условима коришћења у њихово име, а све то у складу са Вашом ингеренцијом као родитеља или законског старатеља тог детета или одобрене странке те особе. Уколико не спадате у неку од наведених категорија наведених услова, немојте користити Апликацију или Услуге. Коришћење Услуга је неважеће уколико је забрањено важећим законом и право на приступ Апликацији се одузима у том правном систему. Коришћењем Апликације и/или Услуга, Ви представљате и гарантујете да имате право, пуномоћ, и могућност да приступите овим Условима коришћења и да се придржавате свих услова који су постављени у истом. Апликација се администрира у Републици Србији и намењена је корисницима из Републике Србије; било које коришћење ван Републике Србије је на корисникову сопствену одговорност и корисници су одговорни за придржавање закона Републике Србије применљивих на коришћење Услуга или Апликације.

3. Услуге апликације

3.1. Пријава

Морате бити пријављени корисник да бисте користили Апликацију. Када се пријавите и активирате свој налог, пружићете нам Ваше личне информације као што су Ваш ЛБО и број телефона. Морате бити сигурни да су ове информације тачне и важеће. Руковаћемо свим личним подацима које прикупимо у складу са нашим правилима о приватности. Ви сте одговорни за безбедност Вашег уређаја на ком је инсталирана апликација као и за свако коришћење и извршену активност. Да бисте користили услуге апликације, морате бити:

3.2. Избор Пружаоца (изабраног лекара)

У вези са коришћењем Апликације и Услуга да се пронађе и закаже термин код изабраног лекара морате разумети: ДА СТЕ САМО ВИ ОДГОВОРНИ ЗА СОПСТВЕНИ ИЗБОР ПРУЖАОЦА. “Sorsix International“ д.о.о. нуди ПРУЖАОЦЕ који ће бити наведени у Апликацији. “Sorsix International“ д.о.о.“Sorsix International“ д.о.о. ће Вам дати листу и/или приказ профила Ваших изабраних лекара. Уређивање ове листе може да се одради само на Ваш захтев за променом изабраног лекара у здравственој установи. “Sorsix International“ д.о.о. се труди да осигура да Пружаоци само учествују у Услугама ако имају активне медицинске дозволе и све потврде потребне за практиковање било које специјалности Услуга коју они нуде пацијентима.

3.3. Ваше личне информације

Да бисте користили услуге “Sorsix International“ д.о.о., морате пружити извесне личне и медицинске информације о себи. Прихватањем ових услова коришћења и коришћењем Услуга, Ви добровољно пристајете и тиме безусловно одобравате “Sorsix International“ д.о.о., његовим запосленима, агентима и другима који раде у њихово име да користе или открију личне и здравствене информације које се односе на Вас, укључујући без ограничења, Ваше име, адресу, ЛБО/број здравственог осигурања и контакт информације; тренутне медицинске потребе и друге информације које се траже од стране “Sorsix International“ д.о.о. или добровољно од Вас (’’Личне информације’’), а све у циљу како бисмо Вам пружили услуге у складу са правилима о приватности. Молимо Вас да их прегледате пажљиво јер Ваше коришћење Апликације означава прихватање правила о приватности. “Sorsix International“ д.о.о. ће прикупити, користити и открити Ваше личне и медицинске информације у складу са нашим правилима о приватности. Наша правила о приватности објашњавају:

4. Ваше коришћење Апликације

4.1. Ваше одговорности

Ви сте одговорни за све употребе Апликације и за све употребе Ваших акредитива, укључујући и употребу од стране других којима сте дали своје акредитиве. Можете користити Апликацију и услуге само за законите, некомерцијалне сврхе. Не можете да користите Апликацију на било који начин који може да оштети, онеспособи или погорша наше сервере или мреже или меша са било којим коришћењем од стране корисника и уживање истог у Апликацији или услугама. Не смете да покушавате да добијете неовлашћен приступ било којим услугама, корисничким налозима, или рачунарским системима или мрежама путем хаковања, крађом лозинки или на неки други недозвољен начин.

4.2. Ваше финансијске одговорности

Иако се услуге пружају бесплатно, уобичајене накнаде за било које медицинске услуге пружене од стране пружалаца сарадника профилисаних на апликацији ће се примењивати и биће у потпуности Ваша одговорност и одражаваће се на однос између Вас и добављача, не укључујући “Sorsix International“ д.о.о. на било који начин.

4.3. Учествовање у интерактивним Услугама

Пацијенти могу користити апликацију да виде одређене информације као што су Листа изабраних лекара, листа заказаних и обављених прегледа. Такође могу приступити информацији да ли имају валидно здравствено осигурање. Резултати обављених прегледа нису доступни за преузимање. Ваше руковање овим карактеристикама се сматра Вашим захтевом да добијете услугу бирања слободних термина код Ваших изабраних лекара и заказивање истих. Ове услуге могу имати (али нису ограничене на) безбедну комуникацију као што је:

4.4. Некомерцијално коришћење Апликације

Апликација је само за личну употребу појединаца и не може се користити у циљу било којих комерцијалних подухвата. Организације, компаније и/или пословнице не могу постати пацијенти или Чланови или на други начин користити услуге или Апликацију у било које сврхе.

4.5. Неприхватљиве активности

Сагласни сте да нећете убацити или употребити било какву комуникацију или садржај било ког типа (укључујући безбедно дописивање) која нарушава, проневерава или крши права било које стране. С обзиром да Вам је дозвољено да користите ове услуге, прихватате да следеће радње представљају озбиљно кршење овог уговора: “Sorsix International“ д.о.о. нарочито задржава права да по сопственој одлуци оконча приступ кориснику било којим интерактивним услугама због било које радње која може представљати нарушавање овог уговора. Као додатак нашим правима у овим Условима коришћења, можемо предузети било какву правну радњу како бисмо спречили кршење ове одредбе и омогућили спровођење наведених услова коришћења.

4.6. Прекид пријаве

Овлашћење да користите апликацију може престати у следећим околностима:

5. Обавеза, гаранције и права

5.1. Власништво садржаја Апликације

“Sorsix International“ д.о.о. поседује и задржава (или лиценцира од трећих лица) сва имовинска права Апликације и Услуга. Апликација садржи материјал заштићен ауторским правима, заштитне знакове и друге приватне информације о “Sorsix International“ д.о.о.. осим оних информација које су у јавном домену или за које сте добили писмену дозволу. Те информације не смете копирати, мењати, објављивати, преносити, дистрибуирати, изводити, приказивати или продавати било какве власничке информације.

5.2. Садржај апликације и контрола уређивања

Чинимо Апликацију доступном у виду услуге за потрошаче и пружаоце у циљу пружања информативних и едукативних извора. Можемо, али немамо обавезу да информације објављене на Апликацији буду разматране од уређивачког особља апликације. Међутим, важно је напоменути да ажурност и тачност неких или свих информација није загарантована. Ни аутори, ни уредничко особље, нити било која друга странка која је била укључена у пружање информација и/или припреме или објављивања овог рада не може да Вам гарантује да су информације садржане у одређеном обавештењу у сваком погледу тачне или потпуне. Такође нису одговорни за било какве грешке, пропусте или резултате добијене коришћењем тих информација. За избегавање било каквих сумњи “Sorsix International“ д.о.о. није ни под каквим условима или околностима одговоран за валидност и тачност информација постављениху оквиру Апликације. Саветујемо Вам да самостално потврдите информације које су дате у оквиру апликације са других извора и да тражите савет од квалификованог лекара. Информације о пружаоцу: информације о пружацу се обезбеђују од стране самог пружаоца и/или његовог особља, или су прибављене од других извора података препоручених од стране Пружаоца за “Sorsix International“ д.о.о. (као што је систем података који припада Пружаоцу). Доступност информација се може променити или исте могу застарети. “Sorsix International“ д.о.о. ће уложити максималне напоре да потврди да ли је доступност информација тачна пре него што покуша да пружи услугу (потврди резервацију коју сте направили) путем странице. Пружаоци могу да Вас контактирају са заједничким информацијама по правилима приватности како би потврдили или понудили да измените заказивање. Информације о здравственој заштити: Здравствене услуге које се нуде на страници не морају бити важеће за све пацијенте, појединце и клиничке ситуације. “Sorsix International“ д.о.о. не даје никакве тврдње у погледу ефикасности било каквих здравствених услуга које се нуде на сајту.

5.3. Измене ових Услова коришћења

Ми можемо променити ове услове коришћења у било ком тренутку, уколико сматрамо неопходним и одговарајућим. Након било какве промене у овим условима коришћења, ми ћемо објавити измењени уговор у оквиру Апликације; такође можемо покушати да Вас обавестимо и на неки други начин. Даљим коришћењем апликације и/или услуга након такве објаве подразумеваће се да прихватате Услове коришћења и измене, као и договор да ћете се придржавати обавезних услова коришћења, са изменама и допунама. Ако у било ком тренутку не желите да прихватите ове услове коришћења, укључујући следеће било какве измене овог документа, молимо Вас да не користите апликацију.

5.4. Промене услуга

Ми можемо с времена на време додати нове услуге, заменити нову услугу једном од постојећих услуга, обуставити или суспендовати једну од постојећих Услуга. Информације о новим услугама ће бити укључене у апликацију и коришћење нових услуга ће бити регулисано овим Условима коришћења. Прихватате да “Sorsix International“ д.о.о. неће бити одговоран Вама или било којој трећој страни за суспензију или прекид било које од Услуга.

5.5. Линкови ка другим сајтовима

Апликација може да садржи линкове ка другим страницама, укључујући и линкове које пружа као аутоматизоване резултате претраге. Неки од ових сајтова могу садржати материјале који су за осуду, који су незаконити или нетачни. Ови линкови се појављују у циљу Ваше заинтересованости за исте и не значи да ми подржавамо те странице или производе и услуге које пружају. Ви прихватате и сагласни сте да ми нисмо одговорни за садржај или тачност других страница.

5.6. Одрицање гаранција

Немамо посебан однос или повереничку дужност према Вама. Прихватате да немамо контролу над, и немамо обавезу да предузмемо било какву акцију у погледу следећег: који корисници добијају приступ апликацији и/или услугама; којем садржају можете приступати преко Апликације и/или услуга; шта утиче на садржај на Апликацији и/или услуге могу имати утицај на Вас; како можете да тумачите или користите садржај на Апликацији и/или услугама; или радње које можете предузети као резултат излагања садржајима на Апликацији и/или услугама. Безусловно нас ослобађате од свих одговорности за добијање или недобијање садржаја путем Апликације и/или услуга. Апликација и/или услуге могу да садрже или Вас могу упутити ка страницама које садрже информације које неки људи могу наћи увредљивим или неприкладним. Ограђујемо се и што се тиче било ког садржаја који се налази или ком се приступа преко Апликације и/или услуга и ми нећемо бити одговорни за тачност, поштовање ауторских права, законитости или пристојности садржаног материјала којима се приступа путем Апликације и/или Услуга. Не дајемо никакве изјаве нити гаранције што се тиче предлога и препорука услуга или производа који се нуде или купују преко Апликације и/или услуга. ПРУЖАМО АПЛИКАЦИЈУ И УСЛУГЕ ’’КАКВЕ ЈЕСУ’’, ’’СА СВИМ МАНАМА’’ И ’’ТАКВЕ КАКВЕ СУ ДОСТУПНЕ’’. МИ НЕ ИЗРАЖАВАМО ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАМО ПОТВРДЕ ИЛИ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ УСЛУГА. У НАЈВЕЋОЈ МЕРИ ДОЗВОЉЕНОЈ ЗАКОНОМ, МИ СЕ ОДРИЧЕМО СВИХ ТАКВИХ ГАРАНЦИЈА, УКЉУЧУЈУЋИ СВЕ ЗАКОНСКЕ ГАРАНЦИЈЕ КОЈЕ СЕ ТИЧУ УСЛУГА И АПЛИКАЦИЈЕ. ОВО СЕ ОДНОСИ НА СВЕ ГАРАНЦИЈЕ БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА ЗА КОЈЕ СУ УСЛУГЕ ОДГОВАРАЈУЋЕ ЗА ПРОДАЈУ, ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕГ КВАЛИТЕТА, ПРЕЦИЗНЕ, ОДГОВАРАЈУЋЕ ЗА ОДРЕЂЕНУ СВРХУ ИЛИ ПОТРЕБУ. НЕ ГАРАНТУЈЕМО ДА ЋЕ РЕЗУЛТАТИ КОЈИ МОГУ БИТИ ДОБИЈЕНИ КОРИШЋЕЊЕМ УСЛУГА БИТИ ЕФЕКТИВНИ, ПОУЗДАНИ, ПРЕЦИЗНИ ИЛИ ИСПУНИТИ ВАШЕ ЗАХТЕВЕ. НЕ ГАРАНТУЈЕМО ДА ЋЕТЕ МОЋИ ДА ПРИСТУПИТЕ ИЛИ КОРИСТИТЕ УСЛУГЕ (ДИРЕКТНО ИЛИ ПРЕКО МРЕЖА ТРЕЋИХ СТРАНА) У ВРЕМЕНИМА И МЕСТИМА КОЈЕ ВАМА ОДГОВАРАЈУ. МИ НИСМО ОДГОВОРНИ ЗА ПРЕЦИЗНОСТ, ПОУЗДАНОСТ, ПРАВОВРЕМЕНОСТ ИЛИ ПОТПУНОСТ ИНФОРМАЦИЈА ПРУЖЕНИХ ОД СТРАНЕ КОРИСНИКА АПЛИКАЦИЈЕ ИЛИ БИЛО КОЈИХ ДРУГИХ ПОДАТАКА ИЛИ ИНФОРМАЦИЈА ПРУЖЕНИХ ИЛИ ДОБИЈЕНИХ ПУТЕМ АПЛИКАЦИЈЕ. “Sorsix International“ д.о.о., ОСИМ КАО ШТО ЈЕ ИЗРИЧИТО НАВЕДЕНО ОВДЕ, НЕ ДАЈЕ ГАРАНЦИЈЕ ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ СИСТЕМЕ, СОФТВЕР И ФУНКЦИЈЕ ОМОГУЋЕНЕ ПРЕКО АПЛИКАЦИЈЕ ИЛИ ДРУГИХ, ПОВЕЗАНИХ СА БЕЗБЕДНОШЋУ ПРЕНОСА ОСЕТЉИВИХ ИНФОРМАЦИЈА. “Sorsix International“ д.о.о. НЕ ГАРАНТУЈЕ ДА ЋЕ АПЛИКАЦИЈА ИЛИ УСЛУГЕ РАДИТИ БЕЗ ГРЕШКЕ, ДА СЕ ГУБИТАК ПОДАТАКА НЕЋЕ ДОГОДИТИ ИЛИ ДА ЋЕ УСЛУГЕ, СОФТВЕР ИЛИ АПЛИКАЦИЈА БИТИ БЕЗ КОМПЈУТЕРСКИХ ВИРУСА, КОНТАМИНЕНАТА ИЛИ ДРУГИХ ШТЕТНИХ СТВАРИ.

5.7. Генерално ограничење одговорности

ВАШЕ ЕКСКЛУЗИВНО ПРАВО У БИЛО КОЈОЈ СПОРНОЈ СИТУАЦИЈИ СА НАМА ЈЕ ОТКАЗИВАЊЕ ВАШЕГ ТЕРМИНА. НИ У ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ НАША УКУПНА КУМУЛАТИВНА ОДГОВОРНОСТ ПРЕМА ВАМА ЗА НЕКУ ИЛИ СВЕ ТВРДЊЕ ВЕЗАНЕ ЗА ИЛИ КОЈЕ СУ ПРОИЗИШЛЕ ИЗ ВАШЕГ КОРИШЋЕЊА УСЛУГА ИЛИ АПЛИКАЦИЈЕ, БЕЗ ОБЗИРА НА ОБЛИК АКЦИЈЕ, НЕЋЕ БИТИ ВЕЋЕ ОД: (А) УКУПНОГ ИЗНОСА НАКНАДА, УКОЛИКО ПОСТОЈЕ, А КОЈЕ СТЕ ПЛАТИЛИ ПРИ РЕГИСТРАЦИЈИ ЗА АПЛИКАЦИЈУ ИЛИ УСЛУГЕ ИЛИ (Б) МИ НИ У КОМ СЛУЧАЈУ НЕЋЕМО БИТИ ОДГОВОРНИ ВАМА (ИЛИ БИЛО КОЈОЈ ТРЕЋОЈ СТРАНИ КОЈА ВАС ЗАСТУПА ИЛИ ТВРДИ УМЕСТО ВАС) ЗА БИЛО КОЈУ ПОСРЕДНУ, ПОСЕБНУ, СЛУЧАЈНУ, ПОСЛЕДИЧНУ ИЛИ ОДРЕЂЕНУ ШТЕТУ НАСТАЛУ УСЛЕД ВАШЕ УПОТРЕБЕ, ИЛИ НЕМОГУЋНОСТИ КОРИШЋЕЊА, АПЛИКАЦИЈЕ И/ИЛИ УСЛУГА. ОВА ИСКЉУЧЕЊА СЕ ОДНОСЕ НА СВЕ ЗАХТЕВЕ КОЈИ СЕ ОДНОСЕ НА ГУБИТАК ЗАРАДЕ, ПОДАТАКА, ГУБИТКА ДОБРЕ ВОЉЕ, ОБУСТАВЕ РАДА, РАЧУНАРА ИЛИ КВАРА. ТАКОЂЕ, БИЛО КОЈА КОМЕРЦИЈАЛНА ОШТЕЋЕЊА ИЛИ ГУБИЦИ, МЕДИЦИНСКЕ ЗЛОУПОТРЕБЕ ИЛИ НЕМАРНОСТ ПРИЛИКОМ ИЗВРШЕЊА УСЛУГА ОД СТРАНЕ ПРУЖАЛАЦА, ЧАК И КАДА БИСМО ЗНАЛИ ИЛИ БИ ТРЕБАЛО ДА ЗНАМО МОГУЋНОСТ ЗА НАСТАНАК ТАКВИХ ШТЕТА. ОБЗИРОМ ДА НЕКЕ ДРЖАВЕ ИЛИ ЗАКОНОДАВСТВА НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ ИСКЉУЧЕЊЕ ИЛИ ОГРАНИЧЕЊЕ ОДГОВОРНОСТИ ЗА СЛУЧАЈНЕ ИЛИ ПОСЛЕДИЧНЕ ШТЕТЕ, У ТАКВИМ ДРЖАВАМА ИЛИ ЗАКОНОДАВСТВИМА, НАША ОДГОВОРНОСТ ЋЕ БИТИ ОГРАНИЧЕНА У НАЈВЕЋОЈ ЗАКОНОМ ДОЗВОЉЕНОЈ МЕРИ.

5.8. Обештећење

По нашем захтеву, сагласни сте да браните, обештетите и штитите нас, наше запослене, управнике, агенте, компанију која је наш власник, друге компаније повезане са нама, добављаче, предузимаче, компаније које преузимају нашу компанију и преузмете испуњење и извршење свих обавеза, тврдњи, захтева и трошкова. Ово укључује било какве трошкове адвоката, трошкове створене од стране треће странке који проистичу или су у вези са (а) Вашим приступом апликацији, (б) Вашим коришћењем услуга, или (ц) кршењем ових Услова коришћења, или било које друге интелектуалне својине и других права било које особе или ентитета, од стране Вас или било које треће странке која користи Ваше акредитиве. Обавеза наведеног обештећења се не односи на обавезе, тврдње и трошкове који су настали као последица нашег немара или намерне злоупотребе.

5.9. Уступање

Ми можемо уступити овај уговор у било ком тренутку сваком правном и/или физичком лицу са којим смо повезани путем власништва, или уговором, или као део продаје, спајања и припајања, или другог преноса наше компаније другом ентитету. Ми ћемо предузети неопходне радње да Вас обавестимо о свакој промени власништва. Ви не можете пренети или поново лиценцирати ове Услове коришћења било коме другом и сваки покушај да се то учини је у супротности са овим уговором и биће ништаван.

5.10. Елекронско склапање уговора и обавештења

Ваш акт потврђивања коришћења ове апликације и/или пријаве кроз апликацију или услуге представља Ваш електронски потпис над овим Условима коришћења, који укључују наша правила о приватности и Ваш безусловни пристанак да склопите уговор са нама електронским путем.

5.11. Целокупни уговор

Ови Услови коришћења и сви додатни услови, полисе, правила и водичи објављени путем Апликације, укључујући правила о приватности, представљају целокупни уговор између Вас и нас и замењују све претходне писане или вербалне уговоре. Уколико се било који део ових Услова коришћења сматра неважећим или неприменљивим, тај део ће се тумачити на начин који је у складу са важећим законом на који се одразио, а најближе могуће, првобитним намерама странака, док ће преостали делови остати на снази. Неуспех “Sorsix International“ д.о.о. да употреби или спроведе било које право или одредбу ових Услова коришћења неће представљати одрицање тог права или одредбе. Неуспех било које стране да остваре у било ком погледу било какво право предвиђено овде, не сматра се одрицањем било којих права у наставку текста.

5.12. Избор закона и решавање спорова

Ови Услови коришћења сматраће се примењеним и тумачиће се у складу са законима Републике Србије. Сваки спор, неслагање или тврдња која је произишла из истих или је повезана са овим уговором, укључујући било које питање у вези својег постојања, важности или раскида, биће разрешено споразумом између уговорених страна, медијацијом у складу са Законом о посредовању у решавању спорова („Сл.гласник РС“, бр. 55/2014) или пред стварним и локалним надлежним судом Републике Србије.

Правилa о приватности

1. Представљање

“Sorsix International“ д.о.о. (у даљем тексту: „ми“ или „нас“) је посвећен поштовању права приватности наших клијената, посетилаца као и других корисника Izabrani Doktor апликације и услуге које обезбеђује “Sorsix International“ д.о.о., а користе се кроз апликације (колективно назване „Услуге“). Креирали смо Правила о приватности (“Правила о приватности“) како бисмо Вам обезбедили потпуну сигурност приликом коришћења Услуга и уједно демонстрирали (приказали) нашу посвећеност правилном начину управљања информацијама и заштити приватности. “Sorsix International“ д.о.о. прикупља различите личне информације наших корисника на различитим кључним тачкама на нашем веб-сајту или у оквиру апликације. Када је Ваша ауторизација одговарајућа, “Sorsix International“ д.о.о. такође приступа Вашим медицинским информацијама како би Вам се исте могле приказати путем Услуга апликације. “Sorsix International“ д.о.о. не прикупља Ваше здравствене или осетљиве информације, нити чува информације тог типа. “Sorsix International“ д.о.о. предузима разумљиве (неопходне) кораке како би се уклониле информације које нису неопходне за успешно пословање. Наведене изјаве о приватности наглашавају и описују како поступамо са личним подацима приликом коришћења апликације, а нарочито како поступамо са личним медицинским информацијама. Питања или било какве недоумице у вези са овом изјавом, можете упутити нашој техничкој подршци izabranidoktor@sorsix.com. Самом регистрацијом која Вам омогућава коришћење нашег производа, пристајете на прикупљење и приказивање ових (наведених) информација у циљу повезивања са здравственим услугама. Ауторизацијом Вашег налога, омогућавате да “Sorsix International“ д.о.о. приступи Вашим медицинским информацијама како би Вам исте могле бити приказане путем Услуга апликације. Свакако да не постоји било каква намера да ове информације користимо у било које друге сврхе, осим оне која је наведена у овом саопштењу. Предузимамо одговарајуће кораке како бисмо осигурали редовно ажурирање ове информације. Пацијенти и здравствени радници су у могућности да самостално ажурирају релевантне информације. Ми свакако подстичемо кориснике (указујемо корисницима) да провере да ли су, у тренутку коришћења, њихове личне информације тачне.

2. Усклађеност са прописима

“Sorsix International“ д.о.о. мора бити у складу са Законом о здравственој заштити ("Сл. гласник РС", бр. 107/2005, 72/2009 - др. закон, 88/2010, 99/2010, 57/2011, 119/2012, 45/2013 - др. закон, 93/2014, 96/2015 и 106/2015), Законом о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства("Сл. гласник РС", бр. 123/2014 и 106/2015), Законом о заштити података о личности ("Сл. гласник РС", бр. 97/2008, 104/2009 - др. закон, 68/2012 - одлука УС и 107/2012), као и другим правним актима и законима (законским и подзаконским актима) који одређују на који начин пружаоци медицинских услуга из приватног сектора, као што је “Sorsix International“ д.о.о., управљају Вашим личним информацијама. Све личне информације које су прикупљене, сачуване, коришћене и уништене од стране “Sorsix International“ д.о.о. ослањају се на све регулативе (законске прописе) Републике Србије. Ова Правила о приватности се односе искључиво на нашу апликацију и не примењују се на друге веб-сајтове којима можете приступути из апликације или веб-сајта “Sorsix International“ д.о.о. пословних партнера, од којих можда сваки обухвата прикупљање информација и складиштење, а који примењују праксу и правила у раду која се суштински разликују од наведених Правила о приватности. Ваше коришћење наших Услуга регулисано је овим Правилима о приватности, као и условима коришћења. КОРИШЋЕЊЕМ ВЕБ-САЈТА, УСЛУГА И/ИЛИ РЕГИСТРОВАЊЕМ, ПРИХВАТАТЕ НАЧИН РАДА И ПРАВИЛА ДЕФИНИСАНИХ И ПРИКАЗАНИХ У ПРАВИЛИМА О ПРИВАТНОСТИ, И ДАЈЕТЕ НАМ МОГУЋНОСТ ДА ПРАТИМО, ПРИКУПЉАМО, КОРИСТИМО И ДЕЛИМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НАЧИН КОЈИ ЈЕ ПРЕДСТАВЉЕН У НАСТАВКУ. УКОЛИКО КОРИСТИТЕ УСЛУГЕ У ИМЕ НЕКЕ ДРУГЕ ОСОБЕ, СМАТРАМО ДА СТЕ АУТОРИЗОВАНИ ПРЕДСТАВНИК ТЕ ДРУГЕ ОСОБЕ И ДА ПРИХВАТАТЕ ПРАВИЛА О ПРИВАТНОСТИ У ИМЕ ТЕ ДРУГЕ ОСОБЕ.

3. Прикупљање података

3.1. Прикупљање података у току мрежног саобраћаја

Приликом коришћења апликације, аутоматски се прате и прикупљају следеће категорије информација: (1) ИП адреса укључујући комплетан приступ мрежи; (2) домени сервера; (3) типови уређаја преко којих се приступа апликацији, верзије софтвера тих уређаја, произвођач софтвера, модел уређаја (укључујући рачунаре, мобилне уређаје, мобилне телефоне, таблете итд); (4) типови Интернет претраживача који се користе за приступање апликацији; (5) првобитни извор који је могао да Вас преусмери ка апликацији; (6) било која друга информација која се односи на интеракцију Интернет претраживача и апликације; (7) контакти, садржај УСБ уређаја, е-мејл налог регистрован на уређају, ускладиштене СМС поруке, календар; и (8) локацију; (у глобалу, „Прикупљање података у току мрежног саобраћаја“).

3.2. Интерактивни и инсталирани алати

Такође, прикупљају се и друге информације, а неке од њих могу бити личне информације које сте нам добровољно проследили када сте одлучили да користите Услуге и неке од интерактивних алата, као што су пружаоци, претраживање слободних термина преко пружалаца и одабир термина. Такође, прикупљамо и информације које добровољно прослеђујете попуњавањем слободних текстуалних поља у апликацији, као и путем анкета, упутника и слично. Неке од слободних Интерактивних алата у апликацији траже од Вас медицински повезане личне информације.

3.3. Колачићи

Постоји могућност да користимо и мале рачунарске фајлове који се пребацују на Ваш рачунар или мобилни уређај, а који садрже информације као што су корисников ИД, корисникова подешавања, листа посећених страница и активности током коришћења апликације („Колачићи“) како бисмо имали могућност да унапредимо услуге које пружамо Вама и апликацији, праћењем навигацијских навика корисника и чување неких Ваших подешавања. Генерално, користимо колачиће како бисмо прилагодили Ваше искуство у коришћењу апликације. Колачићи не дозвољавају да наш сајт приступи неким другим информацијама на Вашем рачунару. Свакако да имате могућност да на Вашу одговорност блокирате или обришете колачиће из свог уређаја. Међутим, онемогућавањем колачића може се догодити да не можете приступити свим функционалностима апликације. Такође, наши пословни партнери могу користити колачиће како би нам проследили анонимне податке и информације које се односе на коришћење сервиса. Информације које су ускладиштене у колачићима не повезујемо директно ни са једном од Ваших личних информација које прослеђујете током коришћења апликације.

3.4. Аналитика веб-сајта

Постоји могућност да користимо индиректно повезану трећу страну у виду аналитике веб-сајт услуга у вези са нашим услугама, (на пример, како бисмо меморисали кликове на тастерима миша, листање, као и текст који сте унели током коришћења апликације). Ове аналитике веб-сајт услуга не прикупљају личне информације које нисте сами добровољно унели током коришћења апликације. Ове услуге не прате и не бележе Ваше навике током претраживања Интернет страница које не користе поменуте услуге. Информације прикупљене из ових услуга користимо како бисмо уочили најчешће проблеме и омогућили да услуге буду још лакше за коришћење. У записима се никада неће идентификовати Ваш идентитет или налог; записују се искључиво анонимне информације.

4. Ваше личне информације

4.1. Личне информације које нам достављате

Како бисте могли да користите “Sorsix International“ д.о.о. услуге, морате нам доставити одређене личне информације. Ово обухвата (али није ограничено на) контакт податке као што су телефонски бројеви и ЛБО/број здравственог осигурања. Регистровањем свог налога, дозвољавате да “Sorsix International“ д.о.о. чува ове информације у циљу пружања сервиса. Биће прикупљене само оне информације које су неопходне за пружање сервиса. Осим горе наведених, ниједна информација неће бити преузета без претходног Вашег писменог одобрења.

4.2. Приступање Вашим медицинским информацијама

У циљу коришћења одређених “Sorsix International“ д.о.о. услуга, морамо приступити Вашим медицинским информацијама. Ово обухвата (али није ограничено на): Ауторизацијом Вашег налога, дајете одобрење да “Sorsix International“ д.о.о. приступи Вашим медицинским информацијама из релевантне медицинске базе података. Биће прикупљене само информације које су неопходне за коришћење услуга које сте тражили. Осим горе наведених, ниједна информација неће бити преузета без претходног Вашег писменог одобрења. Уколико не желите да “Sorsix International“ д.о.о. приступа Вашим медицинским информацијама не би требало да користите апликацију.

4.3. Коришћење Ваших информација

Постоји могућност да користимо Ваше личне информације како бисмо препоручили одређене ресурсе или пружаоце услуга, на пример према њиховој удаљености од Вас. Можемо искористити и контакт податке како бисмо Вам послали информације о “Sorsix International“ д.о.о., нашим производима или услугама, да Вас контактирамо када је то неопходно, као и у вези коришћења одређених интерактивних алата. Можемо користити и Ваше демографске податке, податке из мрежног саобраћаја, податке о осигурању или медицинске податке како бисмо могли да прилагодимо Ваше навике и искуства путем услуга, приказивањем садржаја за који сматрамо да бисте могли бити заинтересовани, а на основу Ваших подешавања. Коришћење услуга може захтевати да “Sorsix International“ д.о.о. користи Ваше личне информације како би омогућио Вашем пружаоцу услуга да Вас упути и закаже преглед другом пружаоцу услуга у Ваше име. Такође, можемо искористити Ваше личне информације у анонимном облику како бисмо покренули (или ауторизовали трећу страну да покрене) статистичка истраживања о индивидуалном или групном здрављу или медицинским трендовима. Таква истраживања ће користити Ваше личне информације искључиво у анонимном облику које се не могу директно повезати са Вама.

4.4. Дељење Ваших информација

Делимо одређене категорије информација које прикупимо од Вас и то на начине који су описани у Правилима о приватности, а укључују следеће: можете одабрати да ауторизујете “Sorsix International“ д.о.о. како бисте поделили своје личне информације са одабраним пружаоцима. Можемо поделити Ваше контакт информације, демографске информације, ЛБО/број здравственог осигурања и медицинске информације са пружаоцем ког одаберете за заказивање услуге. У циљу прилагођавања Ваших рекламних интеракција, можемо поделити личне информације са маркетинг сарадницима итд. искључиво у групном (односно анонимном) облику. Можемо поделити Ваше личне информације у анонимном облику индиректно повезаним трећим странама како бисмо им омогућили статистичка истраживања о индивидуалном или групном здрављу или медицинским трендовима. Ми делимо личне информације и податке мрежног саобраћаја са нашим пословним партнерима који нам помажу у реализовању елементарних услуга (као што су хостинг, наплата, извршење или складиштење података и заштита) повезаних са нашим операцијама у оквиру услуга и/или омогућавањем да одређени интерективни алати буду доступни крајњим корисницима. Наши пословни партнери су свакако у обавези да се придржавају свих наведених стандарда безбедности и поверљивости које смо нагласили и обећали у оквиру Правила о приватности, а користиће Ваше контакт податке и личне информације како би испунили специфично дефинисане обавезе према “Sorsix International“ д.о.о. и пружили Вам жељену медицинску негу и услуге. Такође, можемо поделити са нашим партнерима и одређене маркетиншке показатеље који укључују, али се не ограничавају само на, анонимне личне информације као и неперсоналне информације, како би нам помогли да утврдимо ефикасност одређених маркетиншких кампања. Можемо проследити информације о Вама другој компанији, а у циљу интеграције, продаје или аквизиције од стране или према “Sorsix International“ д.о.о.. У оваквим случајевима, свакако да ћемо предузети неопходне кораке како бисмо Вас обавестили пре него што се информације о Вама проследе и постану предмет неких других правила о приватности. “Sorsix International“ д.о.о. не дели, не продаје, не позајмљује, нити размењује Ваше личне информације са неком трећом страном у циљу њиховог промовисања.

5. Правила о безбедности

5.1. Избор корисника

Коришћење апликације је у потпуности добровољно. Имате право да нам не омогућите увид у Ваше личне информације или приступ Вашим медицинским информацијама. У тим случајевима нећете бити у могућности да приступите и користите кључне услуге које захтевају приступ Вашим личним и медицинским информацијама. Апликацију можете обрисати из Вашег мобилног уређаја у било ком тренутку.

5.2. Чување податка и безбедност

Безбедност и заштита Ваших личних података нам је веома важна. С тим у вези, пратимо свеопште признате и прихваћене стандарде како бисмо заштитили личне информације које нам проследите, како током самог прослеђивања тако и када информације стигну до нас. Предузимамо апсолутно све неопходне кораке како бисмо осигурали да су Ваше информације заштићене од злоупотребе и губитака, неауторизованог приступа, модификовања или објављивања. Наш систем је заштићен најмодернијом енкрипцијом (Overal security rating 'A', Protocol: minimum accepted TLS 1.0, SSL Certificate: RSA 2048 bits (SHA256withRSA)) све време. Све информације о нашим корисницима затворене су и контролисане у нашој централној канцеларији или на нашим серверима. Искључиво запослени којима је неопходна одређена информација како би успешно реализовали одређени задатак (на пример, наш представник подршке корисницима) имају приступ Вашим личним информацијама. Такође, сервери на којима се складиште Ваше личне информације чувају се у обезбеђеном и акредитованом окружењу за чување података на тлу Републике Србије и не пребацују се у друге земље. Иако се максимално трудимо да складиштимо личне информације у заштићеном и обезбеђеном оперативном окружењу које није отворено ка јавности, требало би да знате да до данас још увек не постоји могућност потпуне заштите и самим тим не можемо у потпуности гарантовати да не може доћи до ненамерног објављивања личних информација. Уколико уочимо да су Ваше личне информације објављене на начин који није у складу са овим Правилима о приватности, предузећемо неопходне кораке како бисмо Вас обавестили о природи и обиму објављивања информација (у оној мери у којој можемо потврдити дате информације) чим то буде било могуће и дозвољено законом. Складиштимо све информације у оквиру мрежног саобраћаја на неодређено време, чак и након брисања, и можемо архивирати такве информације на некој другој локацији. Чувамо све личне информације док не затражите да их модификујемо или обришемо, с тим да можемо и даље задржати одређене личне информације из разлога који су описани у поглављу 5.4. Ми не складиштимо ни један Ваш медицински податак, већ им само привремено приступамо у циљу приказивања истих Вама путем апликације.

5.3. Поверљивост

Осим ако није другачије предвиђено овим Правилима о приватности, ми ћемо чувати Ваше личне информације у тајности и нећемо их делити са трећим лицима, осим уколико верујемо да је објављивање Ваших личних или било којих других информација које прикупљамо о Вама неопходно како бисмо: (1) поступили у складу са одређеном судском одлуком или другим правним процесом; (2) заштитили права, својину и безбедност “Sorsix International“ д.о.о. или друге стране; (3) подстакли, односно применили наше Услове коришћења; или (4) одговорили на тврдње да било које објављивање или други садржај крше права треће стране.

5.4. Лекари и стоматолози

Лекари, стоматолози, њихови запослени као и њихови агенти треба да буду нарочито свесни својих обавеза о поштовању поверљивости информација о пацијентима, укључујући, без изузетака, њихове обавезе дефинисане Законом о здравственој заштити и Законом о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства у комуникацији са “Sorsix International“ д.о.о.. “Sorsix International“ д.о.о. нема и неће прихватити никакве обавезе о поверљивости у било ком виду комуникације, осим оном које је специфично наведено у овим Правилима о приватности и “Sorsix International“ д.о.о. Условима коришћења.

5.5. Изгубљене или украдене информације

Потребно је да нас што пре обавестите уколико су Ваши контакт подаци изгубљени, украдени или коришћени без дозволе. У том случају, ми ћемо уклонити постојеће контакт податке са Вашег налога и ажурирати нашу евиденцију у складу са тим.

5.6. Ажурирање и промене у Правилима о приватности

Можемо променити ова Правила о приватности у било ком тренутку, уколико сматрамо да је то разумно и прикладно. Пре било какве промене у оквиру Правила о приватности, ми ћемо поставити измењену сагласност у оквиру апликације; можемо покушати да Вас обавестимо или на неки други начин. Уколико наставите да користите апликацију и/или наше услуге након обавештења, сматраћемо да сте сагласни и да прихватате Правила о приватности. У свим случајевима, употреба информација које прикупљамо подлеже Правилима о приватности која су на снази у тренутку прикупљања тих информација.

5.7. Линкови за другим веб-сајтовима

Апликација може садржати линкове ка веб-сајтовима трећих лица која нису саставни део “Sorsix International“ д.о.о.. “Sorsix International“ д.о.о. не дели Ваше личне информације са тим веб-сајтовима и није одговоран за њихову политику приватности. Неки веб-сајтови могу изгледати као наша апликација. Молимо Вас да будете свесни да постоји могућност да сте на другом веб-сајту и да ова Правила о приватности важе само за нашу апликацију. Линкови који се односе на веб-сајтове који нису део “Sorsix International“ д.о.о. не представљају нити подразумевају одобрење од стране “Sorsix International“ д.о.о.. Такође, ми не можемо гарантовати квалитет или тачност презентованих информација на неком веб-сајту који није део “Sorsix International“ д.о.о.. Уколико одлучите да посетите и користите неке од веб-сајтова трећих лица, саветујемо да прочитате њихова правила о приватности.

6. Контакт информације

Уколико имате било какав коментар, недоумицу или питање у вези ових Правила приватности, молимо Вам да нас контактирате на izabranidoktor@sorsix.com.